Kendin Yap Pepeçura Paketi
Karadeniz mutfağında Kokulu Üzüm suyu ve mısır unu ile hazırlanan pepeçura tatlısı, yöresel tatları mısır ekmeği, kuymağı gibi özel lezzetlerde kullanabilmeniz için yöresinden bu doğal lezzeti sizlere ulaştırıyoruz. NATUVA Mısır Unu'nun, NATUVA Kokulu Üzüm Suyu ile PEPEÇURA yapımında kullanımı için elekten geçirilerek hazırlanmıştır.
Paket içeriği ;
1000 g Mısır Unu ( Katkısız, Glutensiz. Su değirmeninde öğütülüp eleklenmiştir.)
4* 250 ml %100 Kokulu Üzüm Suyu ( Şeker İlavesiz )
Mısır Unu Muhafaza Koşulları: Güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda muhafaza ediniz. Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.
Kokulu Üzüm Suyu Muhafaza Koşulları; Güneş ışığından uzak ve serin yerde muhafaza ediniz. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 2 gün içerisinde tüketiniz.
PEPEÇURA TATLISI (Pepeçi, Samaksa, Kara Üzüm Muhallebisi, Mor Üzüm Tatlısı)
Karadeniz’in meşhur tatlısı Pepeçura’nın en beğendiğimiz tarifi ile karşınızdayız. Hem çok kolay, hem çok renkli, hem çok lezzetli. Denemeye değer rengarenk bir üzüm muhallebisi
Tarif; Sağlık ve Beslenme Uzmanı & Diyetisyen ELVAN ODABAŞI’ndan Karadeniz’in Meşhur Tatlısı Pepeçura’nın Gerçek Lezzeti… (Nişasta, Buğday Unu ve Şeker içermez. Sadece NATUVA Şeker İlavesiz Kokulu Üzüm Suyu ve Mısır Unu ile hazırlanmıştır. )
Malzemeler;
Tepeleme 2 yemek kaşığı (50 g) mısır unu (Elekten çekilmiş ince mısır unu)
720 ml şeker ilavesiz kokulu üzüm suyu
Hazırlanışı;
Şeker ilavesiz kokulu üzüm suyuna mısır unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştır.
Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam et.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha pişir. (Karıştırmaya devam edebilirsin.)
Pişen Pepeçura’yı kaplarına al.
Soğuduktan sonra üzerini keyifle süsle. "Pepeçura’nın muhteşem rengine fıstık yeşili çok yakışıyor!”
Karadenizliysen çocukluğuna gidecek ilk defa denediysen kolaylığı ve lezzetiyle büyüleneceğin harika bir Pepeçura yaptın! En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra keyifle yemeye hazır ol :)